باشگاه خبری فراساحل: معاون اول رئیسجمهور با تاکید بر اینکه کشتیسازی صدرا باید به عنوان شرکت بزرگ دریایی به صنعت دریایی برگردد، گفت: صندوق توسعه ملی باید ۲ میلیارد دلار منابع به توسعه صنایع دریایی اختصاص دهد. معاون اول رئیس جمهوری گفت: با وجود تکیه کشور به درآمدهای نفتی اگر امید مردم به آینده کشور و اعتماد مردم به مدیریت کشور را شاهد نبودیم تلاطمی در اقتصاد ایران بوجود میآمد که کنترل آن ممکن نبود.
به گزارش باشگاه خبری فراساحل و به نقل از مارین نیوز، اسحاق جهانگیری روز سهشنبه در آئین افتتاح هفدهمین همایش و نمایشگاه بینالمللی صنایع دریایی و دریا نوردی و هفتمین نمایشگاه دریایی دو سالانه کیش که در سالن همایشهای بینالمللی کیش برگزار شد بیان داشت: کاهش قیمت نفت برای اقتصادی مانند ایران مشکل ساز خواهد بود چرا که اقتصاد ما بشدت به درآمد نفت متکی است و واردات حتی صادرات و سرمایهگذاری به نفت وابسته میباشد و کالاهایی که باید تولید کنیم به نفت متکی است.
وی ادامه داد: بخش قابل توجهی از بودجه دولت به منابع نفت متکی است و دوران کنونی نیازمند تدابیر بسیار مهمی است و اگر امید مردم به آینده کشور و اعتماد مردم به مدیریت کشور با وجود مدیران باتجربه و فهیم که میتوانند برای عبور از دوران سخت تدبیر کنند نبود، اتفاقی چون کاهش قیمت نفت تلاطمی در اقتصاد ایران بوجود میآورد که کنترل آن ممکن نبود. وی اظهار داشت: اکنون درآمد نفت 100 دلاری به بشکهای 30 دلار نمودی در شاخصهای اقتصادی چون تورم و ارز ندارد و این بدلیل امید و اعتمادی است که مردم به دولت دارند و دولت با تمام وجود تفکر خود را در این راستا به کار گرفته است که ثبات اقتصادی کشور به هم نخورد.
معاون اول رئیس جمهوری ابراز داشت: اقتصاد ایران دربرهه خاص و حساسی است که نیازمند تدابیر و برنامهریزیهای دقیق است و اگر ویژگیهای دوره اقتصادی کنونی ایران را بخواهیم برشماریم یکی از مهمترین آنها ورود به دوران پساتحریم است و در روزهای آینده تحریمهای ظالمانهای که علیه ایران وضع شده لغو خواهد شد. وی ابراز داشت: با لغو تحریمها که به دلیل برنامه هستهای کشور تدوین شده بود وارد دوره جدیدی میشویم که این دوره ویژگیهای خاص خود را دارد و شریکان خارجی به سمت ایران خواهند آمد و بازارهای بزرگتری در اختیار ما قرار میگیرد و منابع خارجی بیشتری به سمت اقتصاد ایران خواهد آمد و دسترسی به تکنولوژی بیشتر و فناوری روز را خواهیم داشت. وی اظهار داشت: دوران پساتحریم فرصت جدیدی برای برنامههای اقتصادی کشور است و باید با تدبیر و برنامهریزی با این دوره روبرو شویم و اگر درایت و برنامهریزی نداشته باشیم میتواند هر فرصت به تهدید تبدیل شده و بازارهای کشور و توانمندیهای داخل کشور آسیب ببیند.
کاهش قیمت نفت قابل پیشبینی نبود
معاون اول رئیس جمهوری افزود: دیگر ویژگی ایام امروز اقتصاد کشور آن است که بعد از یک دوره چون یک دهه که شاهد رشد درآمدهای نفتی و تنظیم اقتصاد بر اساس سالی 80 تا 100 میلیارد دلار بودیم و اقتصاد خود را با چنین درآمدهای بزرگی تنظیم کرده بودیم و نفت بالای 100 دلار ویژگی مشخصه 10 ساله گذشته بوده است اما به یکباره با موضوع جدیدی به عنوان کاهش غیر منتظره قیمت نفت در حد 30 دلار مواجه شدیم.
وی گفت: برخی افراد عنوان میکنند کاهش قیمت نفت قابل پیشبینی بود و این حرف عجیب و غریبی است که زده میشود اما واقعا این روند قابل پیشبینی نبوده است و هیچ کدام از موسسات معتبر بینالمللی که در زمینه انرژی کار میکردند در این حد کاهش قیمت را پیشبینی نمیکردند. جهانگیری افزود: موضوع دیگری که اقتصاد ایران در سالهای آینده با آن رو در رو خواهد شد ایجاد شغل است، از سال 95 در طول برنامه ششم توسعه سالی 890 هزار فارغالتحصیل دانشگاهی را خواهیم داشت که کار مطالبه میکنند و ایجاد اشتغال در کشور مانند همه جای دنیا تعریف شده و با سرمایهگذاری و افزایش تولید ممکن است.
معاون اول رئیس جمهوری تاکید کرد: باید به سمت صنایعی برویم که با منابع کمتر تعداد شغل بیشتری داشته باشیم اما مشخصه همه سرمایهگذاریها باید این باشد که اقتصادی بوده و بازار مناسب و آینده مطئمن داشته باشند تا هر صنعت منابعی که میگیرد را بعد از یک دوره بازگردارند. وی با اشاره به این که بر اثر کاهش مداوم نرخ رشد اقتصادی کشور قدرت خرید مردم نیز کاهش پیدا کرده است بیان داشت: اقتصاد ماموریت دارد تا شغل ایجاد کند و این ماموریت را دارد که قدرت خرید و رفاه مردم را بالا ببرد و موضوع مهم دیگر این است که در منطقه رقیبانی داریم که زمانی که اقتصاد ایران دچار فشار قرار گرفت آن ها افزایش رشد اقتصادی داشتند.
اقتدار ایران در منطقه نیازمند اقتدار اقتصادی است
جهانگیری در ادامه سخنان خود با اشاره به این که اقتدار ایران در منطقه نیازمند اقتدار اقتصادی است تاکید کرد: در حال تدوین برنامههای پنج ساله ششم توسعه کشور هستیم که از هفته آینده آغاز خواهد شد و به سرعت در دولت تصویب خواهد شد و در این دوره نیازمند سیاستهای عالمانهای برای چالشهای ذکر شده هستیم که باید بر مبنای اقتصاد مقاومتی طرحریزی شوند. وی گفت: همه اقتصاد ما مبتنی بر اقتصاد مقاومتی باشد و اگر کار برنامه ششم توسعه عقب افتاد با این جهتگیری عقب افتاد که یک بار دیگر سیاستهای اقتصاد مقاومتی را مرور کنیم که در برنامه لحاظ شده باشد و در این اقتصاد باید به ظرفیتهای داخلی کشور توجه لازم را داشته باشیم. وی اظهار داشت: یکی از اصلی ترین ظرفیتهای کشور دریا است و دو هزار و 900 کیلومتر مرز دریایی و 5800 کیلومتر سواحل کشور نعمت بزرگی است و ایران در زمره کشورهایی قرار دارد که میتواند با اتکا به دریا اقتصاد خود را توسعه دهد و پیشبرد اقتصاد دریا محور یکی از جهتگیریهای اقتصادی ایران میتواند باشد.
معاون اول رئیس جمهوری بیان داشت: با دریای خود به آبهای آزاد و اقیانوسها اتصال داریم و بزرگترین نعمت های خدادادی ما مثل نفت و گاز در مناطق دریایی قرار دارند و مهمترین معادن ما در نزدیکی مناطق دریایی قرار دارد هم چنین نیروی انسانی خوبی را در دانشگاهها تربیت کردیم که بخش قابل توجه مهندسان ما در کارهای مرتبط با دریا سررشته دارند. وی تاکید کرد: بخشی از تقاضاهای طبیعی در کشور وجود دارد که مرتبط با دریا است و اکنون سالانه چند ده میلیون تن کالا به ایران وارد شده یا خارج میشود و برنامههای وسیع ایران برای صنایع پتروشیمی و محصولات تولیدی باید از دریا به کشورهای مختلف عرضه شود.
توجه ویژه به صنعت دریایی در برنامه ششم
وی اظهار داشت: کشورهای متعددی در همسایگی ایران قرار دارند که هیچ کدام راه مناسبی ندارند و به طور طبیعی حمل و نقل آن ها از ایران انجام میشود این در حالی است که ایران شرایط ترانزیت خوبی برای آسیای میانه دارد و در طی سالهای گذشته بخشی از زیربناهای خود را شکل داده است و اکنون 200 بندر بزرگ و کوچک تجاری و صیادی در دریاها وجود دارد و در بخشی بنادر زیرساختهای خوبی را داریم.
جهانگیری با اشاره به این که در برنامه ششم توسعه کشور اقتصاد دریا یکی از مهمترین جهتگیریهایی است که باید به صورت اساسی به آن پرداخته شود گفت: باید به صنعت دریایی توجه ویژه داشته باشیم این در حالی است که صنعت کشتیسازی کار خود را از دهه 40 آغاز کرده ولی پیشرفت متناسب با آن زمان نداشتهایم و کشتیسازی ایران عقب افتاد. وی ادامه داد: مهم ترین دلیل این عقب افتادگی در مساله نحوه تامین ساخت کشتی و نحوه خرید کشتی خارجی است که آسانتر انجام میشود.
وی ابراز داشت: باید شرکت صدرا به عنوان یک شرکت بزرگ دریایی به آغوش صنعت دریایی برگردد و سرمایه بزرگ ایجاد شده در استان محرومی مانند بوشهر نباید در اثر واگذاریها به روزی بیفتد که همه برای آن غصه بخورند حال چه صاحب آن خصوصی یا دولتی باشد خیلی تفاوت ندارد و ملت ایران صاحب این کارخانهها است. وی اظهارداشت: صندوق توسعه ملی باید حداقل 2 میلیارد دلار منابع به توسعه صنایع دریایی اختصاص دهد و این صنعت رشد کند.
سواحل دریای عمان توسعه پیدا کند
معاون اول رئیس جمهوری ابراز داشت: باید برای سواحل کشور در برنامه ششم توسعه یکی از مهم ترین جهتگیریها آن باشد که سواحل دریای عمان توسعه پیدا کند و جاسک به قطب مهمی برای توسعه صنعت کشور تبدیل شود و سواحل به نقاط آباد تبدیل شوند. وی ادامه داد: پیش بینی شده است که نفت کشور توسط لوله به خارج از تنگه هرمز وارد شود و خارج از آن بارگیری شود. وی تاکید کرد: یکی از برنامههای مهم در اطراف سواحل باید احداث نیروگاههای هستهای و نیروگاههای مختلف هم چنین ایجاد آب شیرینکنها باشد تا همچنین شاهد توسعه جمعیت در این مناطق باشیم و در سواحل کشور از خرمشهر تا گواتر طی کیلومترها حتی یک روستا نیز دیده نمیشود و باید زیربناها ایجاد شود و بخش خصوصی باید با انگیزه در این زمینه سرمایهگذار شود. جهانگیری افزود: در بخش سکوهای دریایی با وجودی که کشوری نفتی و گازی بودیم بخش عمدهای از سکوها از خارج وارد میشد ولی اکنون تقریبا تمام سازههای دریایی در داخل کشور تولید میشود و یکی از چیزهایی که عقب افتاده است تولید دکلهای حفاری است و این اتفاق مهم افتاد.
وی ادامه داد: در دریای خزر دکل بزرگی با کمک یک کشور خارجی نصب کردیم که بخش عمده آن توسط کارشناسان داخلی ساخته شد و وزارت صنعت حتما همکاری خواهد کرد تا در ساخت دکلهای نفتی به وضعیت خوبی دست یابیم. وی بیان داشت: سالانه دهها هزار کشتی در سواحل ایران جابجا میشود اما بسیاری از کشتیهای خودمان برای تعمیر به جاهای دیگر مراجعه میکنند و باید در این بازار بزرگ در منطقه، بازار تعمیرات را نیز در دست می گرفتیم نه این که کشتیهای ما بروند و در خارج از کشور تعمیر شوند.
هفدهمین همایش و نمایشگاه بینالمللی صنایع دریایی و دریا نوردی و هفتمین نمایشگاه دریایی دو سالانه کیش به میزبانی جزیره کیش از تاریخ یکم تا چهارم دی ماه سال جاری با حضور شرکتهای داخلی و خارجی در محل دایمی نمایشگاههای بینالمللی کیش برگزار میشود.
شناسایی و معرفی فرصتهای بزرگ سرمایهگذاری داخلی و بینالمللی، ارائه توانمندیها و آخرین دستاوردهای صنایع وابسته، تأسیسات و همچنین سامانههای دریایی و بندری در فضای باز و سر پوشیده ازجمله اهداف مهم برگزاری هفتمین نمایشگاه و همایش بینالمللی صنایع دریایی و دریانوردی در جزیره کیش است. قرار است در حاشیه این نمایشگاه 12 کارگاه آموزشی و هشت نشست تخصصی برگزار شود.
ارائه 38 مقاله منتخب به صورت پوستر و سخنرانی و همچنین برگزاری نمایشگاههای عکس و نقاشی با هماهنگی روابط عمومی سازمان منطقه آزاد کیش برای دومین بار با محوریت صنایع دریایی و رسم بزرگترین نقاشی دریایی توسط دانش آموزان و دانشجویان از برنامههای جانبی این رویداد مهم دریایی در خلیج همیشه فارس است .
کد خبر : 919
ارتباط با سردبیر : info@opc.ir